Miso leves

2025.01.11

Hozzávalók:

25 g szárított alga

1.6 l víz40 ml olaj

300 g tofu

1 csokor újhagyma

120 g shiitake gomba

2 cm gyömbér

2 ek miso paszta

30 ml szezámolaj

1 ek szezámmag 

200 g rizstészta

50 g mungóbabcsíra 

Az algát egy tálba tesszük, és leforrázzuk kb. 300 ml vízzel. Az olaj felét felmelegítjük egy serpenyőben, és erős lángon megpirítjuk a kis kockákra vágott tofut.

Egy lábasban felmelegítjük az olaj másik felét, és közepes lángon 1-2 perc alatt lepirítjuk a karikára vágott újhagymát, a gombát és a reszelt gyömbért. Felöntjük az alga forrázó vizével, és adunk hozzá még kb. 1,3 liter vizet. Amikor forr, hozzáadjuk a miso pasztát, és ha felolvadt, enyhén sózzuk, de vigyázzunk, mert a miso paszta nagyon sós. Tovább fokozzuk az ízeket a szezámolaj felével, majd egyet forr, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

Az algát vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A szezámmagot egy száraz, forró serpenyőben 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, és összekeverjük az algával. Meglocsoljuk a "salátát" a szezámolaj másik felével. A rizstésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Tányérba szedjük a levest, szedünk rá a tésztából és a salátából, majd megszórjuk mungóbabcsírával.  ( streetkitchen.hu )

Balogh Henrietta- Coral Club forgalmazó
Minden jog fenntartva 2024
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el